• Lekker met je hond op stap in eigen land

DogWalkTrail Team Nederland

 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Bianca van Leeuwen heeft DogWalkTrail actieve hondenvakanties opgericht
in 2000. Het avontuur begon in België en heeft zich ondertussen uitgebreid naar Nederland en Oostenrijk. Bianca en haar man François, woonachtig in Oostenrijk, zijn de motor achter DogWalkTrail. (meer over Bianca en Francois is te vinden op dogwalktrailaustria.com)


Inmiddels worden er vakanties georganiseerd in de Belgische Ardennen, Nederland en in Oostenrijk. DogWalkTrail organiseert kano weekenden, fundagen en thema wandelingen met honden door het gehele land.
Bianca is nog regelmatig te vinden bij de programma’s in Nederland en België, maar gelukkig kan ze nu met een gerust hart het stokje ook overgeven.

Bianca en Francois hebben een geweldig leuk team met heel veel kennis.

Marijke en Geerd de Rooij gaan dit team aansturen.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
In Nederland bieden we verschillende kanodagen aan die worden uitgevoerd door ervaren en gediplomeerde buitensport instructeurs die ook een gedegen kennis van hondengedrag hebben. Dit om te zorgen dat iedereen die, met zijn hond, een dag of een weekend bij ons boekt in veilige handen is.

Marijke en Geerd de Rooij draaien alweer enige jaren mee bij DogWalkTrail. In 2018 namen zij een stukje DogwalkTrail Nederland en Belgie over. Zij zorgen, samen met het team-NL, dat er weer meer weekenden en fundagen in Nederland komen. Marijke de Rooij, geboren in 1967, is kynologisch instructeur/gedragstherapeut voor honden en ze heeft een eigen hondenschool, Dogs4fun. Daarnaast geeft ze les aan pups en in hondensport bij 2 bevriende hondenscholen. Samen met Geerd leidt zij ook instructeurs op en bieden ze regelmatig bijscholing aan. Geerd, geboren in 1964, is mensencoach en hondencoach. Bij Geerd draait alles om verbinding. Verbinding tussen mensen en organisaties, mensen en een afdeling, mensen en een vereniging, mensen met elkaar, mensen met hun innerlijke zelf en.... mensen met honden. Middels zijn bedrijf Kynnect heeft hij een manier gevonden om twee passies te verbinden, mensen en honden. Wij vinden dat deze samenwerking een super aanvulling is op DogWalkTrail en wensen iedereen dan ook een hele leuke tijd in Nederland of op een van de wandelweekenden in Nederland of/en België.

We stellen de rest van het team wat in NL te vinden is even voor:

Sanne Willemse, geboren in 1986, is een oud collega van Bianca uit de buitensport. Jaren lang was Sanne ons het aanspreek punt bij het Kayak centrum en begeleide ze samen met DWT onze dog adventure weekenden. Sanne heeft de sportopleiding gedaan en heeft gewerkt voor de wildwaterschool en als rafting- en kano-instructeur in Frankrijk. Inmiddels heeft Sanne een eigen mountainbike bedrijf en werkt ze voor DogWalkTrail Oostenrijk in de zomermaanden en voor DogWalkTrail in Nederland en in de Ardennen. Samen met haar Australian Shepherd Kaya komen jullie haar regelmatig tegen bij DogWalkTrail.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Mariëlle van der Meer, geboren in 1971, is
jarenlang werkzaam geweest in de buitensport. Naast het begeleiden van de activiteiten heeft ze zich ook bezig gehouden met de logistiek en planning. Op dit moment probeert ze als leerkracht in het basisonderwijs aan het werk te komen. Samen met haar gezin heeft ze 2 Weimaraners, Storm en Jara en sinds begin dit jaar is Binkie, een cockertje, het speelkameraatje van haar zoon.
Mariëlle zal in Nederland met Sanne het riverhopping begeleiden en verder is zij te vinden op de kanodagen, maar natuurlijk is zij ook weer regelmatig onze gids in de Ardennen.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
André van Zoest, geboren in 1965, werkt naast zijn eigen bedrijf Boots & Woods alweer meer dan 14 jaar bij DogWalkTrail. Samen met zijn vrouw Trudy en dochter Lisa organiseert hij ook voor DWT de snert wandeling in Schoorl. Helaas hebben ze inmiddels nog maar 1 Heidewachtel, genaamd Boris. André is regelmatig als instructeur te vinden in de Ardennen en in Nederland maar ook op verschillende beurzen in Nederland zullen jullie hem tegenkomen.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Marcella Smolders van het mooie bouwjaar 1978 is dierenartsassistente bij een dierenspoedkliniek en ze is gedragsdeskundige voor honden. Vroeger hielp zij ook nog een vriendin in een hondenkapsalon. Al meer dan 16 jaar is Marcella werkzaam bij DogWalktrail. Kortom ze is een hondenduizendpoot! Ze heeft een heel leuk hondje genaamd Tina. Meer over Marcella: eenneusvoorhondenzaken.nl. Af en toe zal Marcella meedraaien in de Ardennen en in Oostenrijk. Daarnaast zal zij samen met haar vriend Alain de funwandelingen in omgeving Tilburg begeleiden. Jullie zullen haar ook zeker tegenkomen op sommige DWT events en beurzen. Marcella deelt ook haar kennis op de theorie avonden en praktijk lessen van onze cursus lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Veronique van Delen is al jaren een vriendin van Bianca en Francois. Veronique woont samen met haar partner Ronald in Aarle-Rixtel. Samen zijn zij in het bezit van 5 Alaskan Malamutes. Hun eerste Malamute was een pittige hond en van hem heeft ze veel geleerd over de omgang tussen mens en hond. Toen hij 3 jaar oud was kwam er een teefje bij en de plannen ontstonden om eens een nestje te gaan fokken. Inmiddels zijn zij al een aantal nesten verder en kwam uit het tweede nest van hun teefje onze eigen Malamute Utah. Zowel uit eigen interesse maar ook om goede eigenaren voor haar pups te kunnen vinden en deze van goede begeleiding en adviezen te kunnen voorzien, verdiepte zij zich steeds meer in de Malamute natuurlijk maar ook hondengedragingen in het algemeen. Ze startte de 4 jarige opleiding op hbo-niveau in gedragstherapie voor honden bij Van Hall/Dogvision (dogvision.nl), ze gaf les en liep stage bij
hondenscholen en gedragstherapeuten. In 2006 startte zij samen met collega Mirelle hun eigen hondenschool, hethondengedrag.nl. Inmiddels is zij gediplomeerd kynologisch gedragstherapeute en gediplomeerd instructeur. Om hun kennis up to date te houden, gaan Veronique,  Bianca en Marcella regelmatig naar seminars en workshops.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
"Ik ben Anton Janssen, Ik ben coach bij Kandoen, een arbeidsmatige dagbesteding en werkplek. Ik werk voor de gemeente Venlo met mensen die vanuit hun uitkering iets terug moeten doen voor hun uitkering. Naast productie werk, werken wij ook veel bij mensen die het om de een of andere reden zelf niet kunnen, thuis in de wijk. Onze slogan is ook; met mensen voor mensen in de wijk!" Naast dit werk is Anton samen met zijn vrouw ooit begonnen bij ons als gast en heeft een prachtige roedel met honden. Inmiddels draait hij zowel in Oostenrijk als bij team Nederland vol enthousiasme mee terug moeten doen voor hun uitkering. Naast productie werk, werken wij ook veel bij mensen die het om de een of andere reden zelf niet kunnen, thuis in de wijk. Onze slogan is ook; met mensen voor mensen in de wijk!” Naast dit werk is Anton samen met zijn vrouw ooit begonnen bij ons als gast en heeft een prachtige roedel met honden. Inmiddels draait hij zowel in Oostenrijk als bij team Nederland vol enthousiasme mee.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Frank van Nimwegen
Mijn naam is Frank van Nimwegen en getrouwd met Caroline.
Ik werk als senior accountmanager voor Diversey, waarbij mijn klanten bierbrouwerijen, dranken- en zuivelbedrijven zijn.
Daarnaast werk ik voor mezelf in mijn bedrijf Caniquest. Hier geef ik trainingen en coach (met honden) ik mensen, en, in samenwerking met Geerd de Rooij, ook teams en organisaties.

Sinds 1982 is Oostenrijk ons absoluut favoriete vakantieland, we kunnen ons geen vakantie zonder bergen meer voorstellen.

In 1987 kwam onze eerste hond in ons leven en sindsdien zijn we verknocht aan de Belgische Herders en aan het werken (voornamelijk Agility) met deze mooie honden. Sinds 1993 gaan onze honden mee op onze (hike)vakanties in Oostenrijk.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 

Vrijwilligers in het team:
En, niet minder belangrijk natuurlijk, hebben we ook nog onze enthousiaste vrijwilligers die in Nederland assisteren op beurzen, wandeldagen en weekenden. Trudy is de vrouw van Andre en Lisa is de dochter van Andre. Ze helpen regelmatig mee op de grote weekenden in de Ardennen, de beurzen en zorgen goed voor de innerlijke mens tijdens snert wandelingen en andere evenementen van  DogWalkTrail.

Yvette Keij, geboren in 1979 en Jeroen Mulder, geboren in 1976 zal je tegenkomen op onze Utah waterspektakels in Loosdrecht en op events en beurzen. Jeroen en Yvette wonen op een woonboot in Loosdrecht en zijn enorme waterratten. Yvette en Jeroen zijn ieder vrij uurtje te vinden op het water of op een
hondenveld. Jeroen geeft af en toe les op de hondenschool en Yvette is actief in de sport met haar golden Rowan. Sita, een Labrador mix en Taro, een Friese Stabij, mogen ook regelmatig mee op de sup, in de kano of op een vakantie bij ons in Oostenrijk. Rowan is bij uitstek toch wel een van onze meest sportieve outdoor berghond die we ooit hebben ontmoet. Ook de honden van Yvette en Jeroen zullen jullie regelmatig tegenkomen tijdens onze waterspektakels. En ziet u een zwarte lab, F stabij en een golden op een sup dan kun je er zeker van zijn dat dit het roedeltje van Yvette en Jeroen is.
 
DogWalkTrail Team Nederland DogWalkTrail Team Nederland
 

Laura van Zonneveld, geboren in 1988, heeft ethologie en dier biologie gestudeerd, ze heeft “The International School for Canine Psychology & Behaviour” gevolgt en is ook afgestudeerd bij Dogvision. Ze is paraveterinair en dierenverzorgster, ze is kynologisch instructeur bij de LOI en werkt voor de Dutch Zoo Federation. Laura heeft stage gelopen in Zweden en heeft daardoor veel geproefd van het outdoor leven. Vorig jaar heeft Laura bij ons stage gelopen en is zij bijna klaar om volledig bij ons aan de slag te gaan.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Yvonne Stilting
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Bianca Liet

Bianca Liet en haar man Peter zijn al heel wat jaren gast bij DogWalkTrail. Sinds 2009 voor een eertse keer met Akita KInai bij Bianca en Francois in Oostenrijk en inmiddels met 2 Akita's Kinai en teefje Nanuuk. Bianca Liet is ooit door Bianca van Leeuwen (die natuurlijk een enorme voorliefde heeft voor de Akita) gevraagd om vrijwillig mee te draaien op de GrossGlockner week in Oostenrijk. Het was eigenlijk een logische stap om iemand met een enorme passie voor bergen, honden en de natuur ook mee te laten draaien in de DWT opleiding en om haar te laten assisteren in zowel Oostenrijk als de andere landen waar DWT programma's aanbiedt. In het dagelijkse leven heeft Bianca Liet een schoonheidssalon in Deventer.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Stephanie Moumou werkt ook al enige jaren als vrijwilliger bij DogWalkTrail. Als trouwe fan van DWT is ze inmiddels vaak te zien op onze evenementen en beurzen en springt ze bij waar nodig. De dagen in NL zijn voor haar een aangename afwisseling van haar werk als kleuterleidster. Soms zal 1 van haar 3 ijslandertjes ook mee komen op een activiteit.
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Ron Baltus kan in dit verhaal ook niet missen. Zowel in Nl, Oostenrijk en ook in de Ardennen is Ron tegenwoordig veel aanwezig om foto’s te maken of fotocursussen te geven. Meer over Ron is te vinden onder ronbaltus.nl
 
DogWalkTrail Team Nederland
 
Naast dit NL-team komen jullie natuurlijk ook mensen tegen op beurzen en events die werkzaam zijn Oostenrijk en België.

Ons hele team wordt regelmatig bijgeschoold in EHBO voor mens en dier, kayak en gedrag bij honden. Ook in het komende jaar zullen we zorgen dat alle nodige kennis up to date is. Onze teams worden zo samengesteld dat er op de juiste dagen instructeurs aanwezig zijn met zowel kennis van hondengedrag als de activiteiten.

Meer foto’s van het team in NL: https://myalbum.com/album/DXa8HoVFcNUf

Wie weet tot ziens in Nederland waar wij, Francois en Bianca zeker weer een keer op een event of dag aanwezig zullen zijn
 
DogWalkTrail Team Nederland
Terug naar boven