• Lekker met je hond op stap in eigen land

Veel gestelde vragen
over Nederland

 
DogWalkTrail. Dog staat voor hond, Walk staat voor wandelen en Trail staat voor paadjes of een spoor waar we meestal op onverharde paden lopen. In het totaal betekent het dat we actief bezig zijn met de hond. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om minder zware paden te lopen maar overleg eerst even met ons als jij of je hond moeite heeft met wandelen. Hieronder bespreken we veel voorkomende vragen.
 
Veel gestelde vragen over Nederland
 
Kan iedereen mee doen aan het kanovaren in Nederland.
Ja dat kan. Je hebt geen ervaring nodig om te kunnen kanovaren. ( Mochten jij en/of je hond niet kunnen zwemmen moeten jullie dit wel even aangeven bij de reservering en tevens ook aan de instructeur) We zullen eerst een beetje oefenen bij de start en daarna gaan we op pad voor een tocht van minimaal  2 uur.
 
Wat neem ik mee tijdens de wandel en fun dagen en wateractiviteiten?
Je krijgt bij de boeking een paklijst meegestuurd waarin duidelijk vermeld staat wat je mee dient te brengen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen wat noodzakelijk is en wat een advies is. (We raden bij extreem mooi weer in NL een kinderparapluutje aan tegen de zon).

Kan mijn oude, grote, kleine of jonge hondenvriend of kunnen oudere bazen  of minder fitte mensen ook mee op de fun dagen of de wandeldagen?
Op sommige fun dagen is dat geen probleem, alle honden kunnen mee, groot en klein, jong en oud. Je  moet wel zelf aangeven wat voor honden je mee brengt of hoe oud je kinderen zijn en bij de bevestiging vragen wij je of de hond eventueel problemen heeft en natuurlijk hoe oud de hond is. Wij kunnen dan rekening houden met de wandelingen en de activiteiten. Dit geldt natuurlijk ook voor de mensen. Wij zullen je dan kunnen aanraden alleen het ochtend programma te doen. Voor de “normale” wandeldagen is het wel nodig dat baas en hond in goede conditie zijn. De wandelingen zijn wel af te korten in geval van nood. Minder sociale honden en loopse teven kunnen niet mee op de fun en wandeldagen tenzij in overleg. (stuur even een mailtje).

Kunnen pups mee doen:
Onder de 12 maanden raden we het niet aan of pups überhaupt mee te brengen. Pups vanaf 12 maanden kunnen niet mee doen aan een wandel-dag maar wel aan een deel van een fundag. Honden vanaf 9 maanden kunnen wel meedoen aan een kano-dag of sup dag. Let wel: Het zijn enorm veel prikkels voor de hond. Is je hond daar gevoelig voor raden wij aan te wachten tot de hond een jaar oud is. Dit gaat overigens wel altijd in overleg dus stuur eerst even een mailtje. Voor alle andere wandelingen moet de hond minimaal 1 jaar zijn.
 
Veel gestelde vragen over Nederland
 
Mogen de honden los tijdens de wandelingen?
Tijdens de meeste fun wandelingen waar we spelletjes en speuropdrachtjes voor baas en hond doen is de wandeling zoveel mogelijk in een losloop gebied tenzij er op de site anders staat aangegeven. Het kan altijd zijn dat we op sommige momenten tijdens de wandelingen zullen vragen de hond aan te lijnen. Bijvoorbeeld bij oversteken van grotere wegen of indien er een expliciet gebod is of indien wij weten dat de situatie daar om vraagt. Over het aanlijnen wordt altijd overlegd maar eventueel niet aanlijnen blijft altijd je eigen verantwoording. Indien er deelnemers zijn die hun honden graag de gehele wandeling aan de lijn willen houden zullen we de groep als dat mogelijk is splitsen. Tijdens de wandeldagen zullen we zowel in losloop gebieden lopen als in aanlijn gebieden. Maar ook in de losloop gebieden kan ook gelden dat wij op sommige momenten vragen de hond aan te lijnen. Of we wel of niet los lopen staat aangegeven op de site.
 
Veel gestelde vragen over Nederland
 
Hoelang zijn de wandelingen tijdens de wandeldagen?
De wandelingen zijn ongeveer 15 km tot 20 km op de “echte” wandeldagen maar de fun dagen zijn vaak niet meer dan 4 km. De wandelingen voor het kanovaren of suppen zijn ook korte wandelingen. De tijden of km ’s staan aangegeven bij de programma’s.
 
Gaat een fundag of wandeldag altijd door?
Bij iedere dag staat aangegeven hoeveel deelnemers minimaal en hoeveel maximaal. Bij te weinig aanmeldingen zal de dag niet doorgaan. Het geld zal dan worden terug gestort. Een dag of weekend gaat ook bij iedere weersomstandigheid gewoon door tenzij we het niet verantwoord vinden het door te laten gaan.

Ik wil met een groep een fundag doen in Nederland is dit mogelijk?
Dat is zeker mogelijk. Jullie geven als groep aan waar je een wandeling zou willen doen. Wij geven dan aan welke data er beschikbaar zijn en hoeveel deelnemers je moet hebben om deze dag door te laten gaan. In veel gevallen is dat minimaal 10 tot 15 deelnemers. We zullen in overleg dan de passende dag voor jullie in elkaar zetten.
 
Veel gestelde vragen over Nederland
 
Ik volg een speciaal dieet. Kan ik wensen doorgeven?
Helaas kunnen we met bijzondere voedingsmiddelen geen rekening houden. Wat we natuurlijk wel kunnen doen is vegetarisch eten verzorgen voor het avondeten en natuurlijk is er qua beleg ook voldoende mogelijkheid. Mocht je geen brood eten of speciaal brood dan vragen wij je dit zelf mee te brengen.
Natuurlijk wordt er met het avondeten wel rekening gehouden met allergie. Dit betekent dat we ingrediënten weg laten of een alternatief hebben. Avond maaltijden bestaan in Nl uit een dagschotel bij een B&B. We kunnen daar het telefoon nummer doorgeven van de eigenaresse zodat je na kunt vragen wat het weekend de dag maaltijd is.

Komen onze foto’s op de site?
Alle foto’s die DogWalkTrail gemaakt heeft of die je ons toestuurt kunnen worden gebruikt op de site of facebook pagina’s van DogWalkTrail. Mocht je daar een probleem mee hebben dan vragen we je dit vooraf al bij je boeking te vermelden. We zetten het ook bij de voorwaarden erbij en zodra je een boeking doet stem je in met de voorwaarden. Natuurlijk respecteren wij je wensen wanneer je dit liever niet wilt. Wel dan graag even aangeven bij de reservering.

Mag de hond een zwemvest om?
In Nederland: in sommige gevallen laten we het toe. Er ligt een gevaar in het dragen van een zwemvest. In overleg zullen we bekijken wanneer we het toestaan.
  
Mijn hond kan niet zwemmen kan ik dan wel mee doen?
In Nederland mag de hond bij uitzondering een zwemvest dragen en mag dus mee kanovaren. Wel vragen we je dit even te melden aan de hoofdinstructeur.

Ik ben alleen. Kan ik dan mee kanovaren?
Ja hoor dat is geen probleem. In principe delen wij de deelnemers en hun honden in de boten in. Vanzelfsprekend gaan de deelnemers die samen hebben geboekt zoveel mogelijk samen in de boot. Degenen die alleen zijn worden met een andere alleenreizende ingedeeld (als dit gaat met de honden) of met 1 van de instructeurs indien mogelijk. Indien je goed kunt varen is alleen in een boot eventueel ook een mogelijkheid.

Ik kom alleen maar heb 2 of meer honden. Kan ik dan kanovaren of vlotvaren?
je kunt met maximaal 2 honden deelnemen aan het kanovaren mits je al eens met 2 honden gevaren hebt. Indien je nog nooit eerder in een kano gevaren hebt kunne wij  niet toestaan alleen met 2 honden te varen. Indien de indeling zo is dat je met een 2e persoon kunt meevaren is het eventueel geen probleem. Mocht je een van de honden willen achterlaten op het land dan is dit mogelijk. De hond zal dan wanneer mogelijk bij 1 van onze medewerkers blijven. Dit moeten we vooraf aan je boeking wel al weten zodat we kunnen kijken of daar mogelijkheid toe is.
 
Foto’s van Nederland.

Afgelopen 3 jaar: https://myalbum.com/album/frK29Q408qxv

http://www.mijnalbum.nl/Album=UORYEOR3

Oud album: https://myalbum.com/album/USzSfP21FgBa
 
Veel gestelde vragen over Nederland
 
Ron Baltus

Vele foto’s die gebruikt worden op onze site zijn gemaakt door fotograaf Ron Baltus. Ron is bekend door zijn geweldige foto’s van honden of/en baas en hond en andere dierenfoto's.

Een aantal van de foto’s die als achtergrond worden gebruikt op de Oostenrijk site (in de slide) zijn gemaakt door Ron Baltus. Hieronder staat een link naar album met een aantal van de foto's die bij DWT gemaakt zijn door; Ron Baltus http://www.mijnalbum.nl/Album=LLPLGRCT

Meer over zijn werk is te vinden op http://www.ronbaltus.nl/dieren/

Ron geeft in Oostenrijk tijdens onze Walk, Learn & Fun week en de walk learn en fun weekenden in de Ardennen workshops fotografie. Op sommige weekend maakt Ron foto’s tijdens onze activiteiten.

Foto’s in Nederland zijn ook gemaakt door onze medewerker Jeroen Mulder, Suzanne de Lange en DWT personeel en natuurlijk ook van onze gasten die deze foto’s met ons wilde delen.

Er staat niet altijd een logo in de foto, ben je benieuwd wie de foto heeft gemaakt dan kun je een mailtje sturen met de des betreffende foto.
Terug naar boven