• Lekker met je hond op stap in eigen land

DogHappening & Friends

in een nieuw jasje

 
Wat: DogWalkTrail & Friends presenteren zichzelf of hun bedrijf d.m.v. leuke workshops, stand of boeiende lezingen en demo’s.
Waar: DogCenter Zaltbommel. Route en info over de locatie: www.dogcenter.nl
Datum: 26 november 2017
Hoe laat: Vanaf 10.30 tot 16.30
Honden zijn natuurlijk van harte welkom
 
DogHappening & Friends
 
Op 26 november 2017 organiseert DogWalkTrail & Friends al weer de 3e DogHappening. Anders dan voorgaande jaren is dat je dit jaar de gehele dag gratis toegang hebt! Gelijk gebleven zijn de vele workshops waar je aan deel kunt nemen en de lezingen die je bij kunt wonen. Ook weer vele nieuwe leuke activiteiten die door een team van friends worden georganiseerd deze dag.
 
DogHappening & Friends
 
Er zijn daarnaast ook een aantal workshops over essentiële oliën waar je tegen een kleine vergoeding aan deel kunt nemen. Tegen een super prijs van €10,00 kun je een top foto van je hond laten maken door bekende hondenfotograaf Ron Baltus en kun je voor € 10,00 aan een unieke korte lezing en workshop meedoen van de bekende Arjen van Alphen. En inmiddels beroemd zijn de workshops van Judith Lissenberg. Ze heeft weer een super leuk idee voor deze dag. Voor €3,00 kun je meedoen aan haar mini speedworkshopjes die zij de gehele dag geeft.
 
DogHappening & Friends
 
In de directe omgeving van DogCenter kun je in het gebied "de Lieskampen" (een stuk land in de komgronden van de Bommelerwaard) Voor of na onze DogHappening kun je hier nog even lekker gaan wandelen met de hond. Een leuk dagje uit met de hond.

DogWalkTrail bestaat op 2 januari 2018 al weer 18 jaar en door de jaren heen hebben we ontzettend veel leuke lieve en inspirerende mensen ontmoet met wie we al jaren goed samenwerken, contact hebben of elkaar prima aanvullen. Samen met deze specialisten op hun eigen vakgebied gaan we weer een mooie DogHappening maken. En omdat de DogHappening vlak voor sinterklaas en kerst is kan je hier ook prima je inkopen doen...
 
DogHappening & Friends
 
Aanwezig op de Doghappening zijn de volgende bedrijven/organisaties/personen:

Workshops en Demo’s:

*Judith’s Grabbelton
Judith Lissenberg geeft tijdens de Happening speedworkshopjes in de vorm van Judith's Grabbelton. Ze neemt enorm veel leuke spulletjes mee, waaruit jij iets mag kiezen om mee te trainen. Judith leert je vervolgens in een paar minuten hoe je met dat voorwerp en je hond aan de slag kunt gaan. Je mag het voorwerp daarna mee naar huis nemen om verder te oefenen! Wil je nóg een keer grabbelen? Dan kun je gewoon weer aansluiten in de (eventuele) rij. We gaan door tot de grabbelton leeg. Je kunt haar hondenleven volgen op: Facebook Judith Lissenberg €3,00 per grabbelbeurt
 
DogHappening & Friends
 
*Hoopers door Dogs4fun: 30 minuten

'Hoopers'. Een sport, overgewaaid uit Amerika, waarbij de honden een parcours af leggen door hoepels die op de grond staan in combinatie met tunnels en tonnen. De hond leert zelfstandig werken op aanwijzingen van de baas die deze op afstand gaat geven. Deze sport is minder belastend dan bijvoorbeeld Agility, Frisbee of Flyball en daardoor geschikt voor een grotere doelgroep. Ook de minder valide baas kan prima mee doen aan deze leuke tak van hondensport.

De basis is voor iedere hond gelijk maar daarna zie je al snel dat iedere hond anders is en dat de aanwijzingen die hij nodig heeft per hond verschillend kunnen zijn. Er zijn workshops hoopers gedurende de dag.
www.dogs4fun.nl
 
DogHappening & Friends
 
Dancing Paws bestaat uit André de Jong en Esther Wijma. Tijdens deze dag zullen zij een demo Dogdance, een demo Rally Freestyle laten zien. Rally Freestyle is een nieuwe sport in Nederland en is een combinatie van Dogdance en Obedience. De deelnemers leggen een parcours af waarbij ze bordjes met oefeningen tegenkomen welke zo correct mogelijk moeten worden uitgevoerd. Een leuke sport voor wie geen dansroutine met zijn/haar hond wil uitvoeren, maar het wel leuk vindt om lekker samen bezig te zijn!
www.dancingpaws.nl

Lezingen:
 
*Geerd de Rooij: 30 minuten (De tijd staat binnenkort op deze site en onze facebook pagina)
De titel van de lezing is "Vertrouwen!" met de volgende inhoud…

"De band die mensen met honden hebben is uniek en heel bijzonder. De basis van deze bijzonder band is wederzijds "vertrouwen" Vertrouwen is iets wat moet groeien en heeft vooral tijd nodig.

Maar zou het niet fantastisch zijn als je als hondenliefhebber in staat zou zijn om deze vertrouwensband bewuster te binvloeden? Geerd de Rooij is coach voor mensen en gedragstherapeut voor honden, en heeft onderzoek gedaan naar het vertrouwen tussen mensen en honden. Tijdens zijn lezing geeft Geerd inzicht in hoe je de band met jouw hond, beter, sneller en vooral veel hechter kunt maken.  Welke hondenliefhebber wil dat nou niet?
www.kynnect.nl
 
DogHappening & Friends
 
*Erwin van Gijtenbeek: 30 minuten (De tijd staat binnenkort op deze site en onze fb pagina)

Erwin is naast eigenaar van Sterkliniek AnyAnimal natuurlijk ook dierenarts maar daarnaast ook nog eens orthomoleculair therapeut. Hij zal een lezing geven over rauwe voeding. Naast de praktijk heeft hij samen met Edith Kuiper en Willem Kooijman het Carnivoer op de markt gebracht. Erwin van Gijtenbeek over of honden en mensen hetzelfde moeten eten, dus u aan het bot en de hond aan het brood…
www.anyanimal.nl

Honden activiteiten
Samenwerking Kynnect en Dogs4fun,
Geerd en Marijke de Rooij hebben het stokje over genomen. Zij werken voor DogWalkTrail en draaien alles wat met Nederland te doen heeft. Maar naast onze DogWalkTrail activiteiten organiseren Geerd en Marijke ook nog hele leuke andere activiteiten. O.a. Lezingen en Seminars vanuit hun eigen locatie in Swartbroek (Weert). Je kunt voor advies over gedrag ook bij hun terecht. Natuurlijk zullen we met DogWalkTrail ook sommige leuke activiteiten van hun aanbieden voor onze gasten. Dit bieden ze aan via hun eigen bedrijven.
www.dogs4fun.nl
www.kynnect.nl
 
DogHappening & Friends
 
Leuke activiteiten:

*DogWalkTrail prijzen grabbelen voor Sint en Kerst:
Bij de DogWalkTrail stand kan je prijzen grabbelen. Voor € 3,00 per grabbel beurt maak je kans op de volgende prijzen:

-Kortingsbonnen voor DogWalkTrail vakanties in Nederland, België en Oostenrijk.

-Eqdog tuigen, schoentjes, waterbakken en lijnen.

-DogWalkTrail fleeces van Bergans of Norway

-DogWalkTrail T-shirts

-En de hoofdprijs: een week in een 2-persoons pension (thema) kamer in de nieuwe DogMountainInn in Oostenrijk inclusief 1 wandeling. Daarnaast krijgen jullie bij aankomst een pakket met lekkere hondentraktaties en een pakket met de worsten Carnivoer2Go.

Je kunt deze prijs zelf houden of in laten pakken in Sint of Kerst papier op dezelfde stand waar het grabbelen plaats zal vinden.

*Ron Baltus

Foto van je hond. Een geweldige foto van je hond door  de bekende hondenfotograaf en tevens onze huis fotograaf Ron Baltus. Voor  € 10,00 p.p. mag je 2 foto’s uitzoeken die je dan in grote resolutie ontvangt (worden ter plaatse naar je toe gemaild) voor
€ 15,00 mag je 4 foto’s uitzoeken.

De 2 of 4 foto’s krijg je in grote resolutie voor privé gebruik zonder logo en je krijgt deze foto’s ook met DogWalkTrail logo in het klein voor gebruik op social media.

Ron geeft in Oostenrijk tijdens onze Walk, Learn & Fun week en het fotoweekend in de Ardennen workshops fotografie.

Kerst of Sint geschenk: Ron Baltus:

Hondenfotograaf Ron Baltus. Haal bij Ron een visite kaartje en maak een afspraak met hem voor een leuke foto-shoot van je hond om aan je partner of vriend/vriendin cadeau te doen voor sint of kerst.

www.ronbaltus.nl
 
DogHappening & Friends
 
*IkSup:

Maak een afspraak bij IkSup voor een suptocht. Een leuk origineel cadeau voor een vriend of vriendin in de vorm van een Tegoedbon voor het suppen. Tevens heb je hier ook de mogelijkheid om te voelen hoe het is om te suppen samen met je hond op het supboard op het droge bij de stand van IkSup. DogWalkTrail biedt in samenwerking met IkSup het Utah waterspektakel aan in Loosdrecht. Naast deze weekenden kan je ook een losse hondensup doen in Loosdrecht.

www.iksup.nl
 
DogHappening & Friends
 
*Fleece speeltje:

Je kunt op de stand van Dancing Paws voor € 3,00 per speeltje een leuk hondenspeeltje van fleece zelf maken voor een leuk cadeautje voor sint of kerst. Origineel en zelfgemaakt!

www.dancingpaws.nl
 
DogHappening & Friends
 
*Hondenmassage:

In Oostenrijk hebben we de mogelijkheid in sommige weken de gasten te laten masseren maar ook de honden. Lilian van de Kerkhof doet dit ook in Nederland. Haar website zal binnenkort worden gemeld op deze website.

Je krijgt bij de hondenmassage die Lilian doet ook gelijk een tegoed bon van € 5,00 voor een massage bij onze hondenmasseuse Tanja Coolmans in Oostenrijk vanuit onze eigen DogMountaininn.
 
DogHappening & Friends
 
Workshop combi Lezing (De tijd staat binnenkort op deze site en onze fb pagina)

*Roedelen:

Roedelen met Arjen van Alphen (start met theorie en dan na een korte pauze start de praktijk) € 10,00 p.p.

35 minuten lezing en praktijk 35 minuten.

Arjen zal bij de DogHappening de mensen kennis laten maken met De Roedelmethode in een klein stuk theorie en een proefles.  Inmiddels hebben Arjen en Francien al aardig wat boeken geschreven. Mocht je deze al in je bezit hebben dan kan Arjen deze boeken signeren op de happening. Er zijn er ook verschillende te koop op de happening.
www.deroedel.com
 
DogHappening & Friends
 
*Bergwandelen bij DogWalkTrail (De tijd staat binnenkort op deze site en onze fb pagina)
Leren wandelen met je hond in de bergen: hoe gaat jouw hond om met obstakels?

Lezing van 20 minuten, gevolgd door workshop van 20 minuten.

Inhoud: we zullen uitleg geven over signalen van spanning die een hond kan laten zien in sommige situaties in de bergen. In de workshop doorloop je diverse obstakels waarbij je inzicht krijgt in de manier waarop jouw hond omgaat met een (spannende) situatie. Het DogWalkTrail team heeft intussen bijna 18  jaar ervaring met wandelen met je hond in de bergen.
 
DogHappening & Friends
 
Theorie: Marcella Smolders en Eline Teygeler Praktijk: Veronique van Delen, Bianca van Leeuwen, Marcella en Eline en Marijke en Geerd de Rooij
www.lerenwandelenmetjehondindebergen.com
 
DogHappening & Friends
 
*Workshop Essentiele oliën bij dieren en mensen

Bij de kliniek van Edith en Erwin zijn ze vorig jaar begonnen met Essentiële Oliën op therapeutische basis. Stukje van hun site. "Waarom is dit zo enorm leuk om te doen? Omdat zij daardoor sneller en makkelijker mensen en dieren advies op afstand kunnen geven. Niet altijd natuurlijk, er blijven gevallen waarbij wij het dier moeten zien en kunnen onderzoeken. Maar de Essentiële Oliën geven ons de kans om meer mensen en dieren te helpen binnen Nederland maar ook buiten onze landsgrenzen! "
De kleurtjes maken iedereen toch al vrolijk. Maar ondertussen weten Edith  en haar team wat voor meerwaarde Essentiële Oliën hebben! Kom naar de meerdere workshop die zij geven en leer er meer over door te horen en te ervaren.
vanaf € 10,00 p.p.
 
DogHappening & Friends
 
*DogWalkTrail Movie:

De bioscoop in voor de DogWalkTrail films

DogWalkTrail foto en film presentatie met veel foto’s van Hondenfotograaf Ron Baltus en filmpjes van Moodmasters en DogTime om een impressie te krijgen van DogWalkTrail reizen in Oostenrijk, Nederland en België.
moodmasters.nl
dogtime.nl
 
DogHappening & Friends
 
https://vimeo.com/156888346

Stands:

*DogWalkTrail

informatie stands
-Je kunt informatie krijgen over onze DogWalkTrail goes on Tour naar Noorwegen, Duitsland en Italië en DWT DogPaddling Goes Sweden.

-DogWalkTrail Oostenrijk met onze vakanties, hond vriendelijke DogLogHomes en onze hond-vriendelijke appartementen en pension kamers DogMounTaininn

-DogWalkTrail Nederland informatie en activiteiten zoals kanovaren, wandelingen en andere leuke activiteiten zoals het speciale weekend van DogMen for "Men Only" Een nieuw concept wat we i.s.m. met Chris Heine van Moodmasters (van onze dwt filmpjes) zullen gaan aanbieden in 2018.
 
DogHappening & Friends
 
*Bergans of Norway:

Daniela van Bodegom van Bergans of Norway Nederland, staat bij de Fleece stand. Op de stand vindt je een voorbeeld van de Bergans of Norway collectie die wij in Oostenrijk verkopen. Als speciale aanbieding kun je een mooie DogWalkTrail fleece kopen voor € 75,00 ipv

€ 90,00. En we verloten een DWT Bergans fleece trui met logo die om 16.00 bij alle andere leuke DWT prijzen uitgereikt zal worden.

https://www.bergans.com

DogWalkTrail Ardennen met onze kanoweekenden en wandelweekenden.
 
DogHappening & Friends
 
*Carnivoer:

We zijn al jaren bevriend met de mensen achter Carnivoer. Sinds dit jaar zitten er bij de welkomstgeschenkjes de snackjes van Carnivoer . DogWalkTrail verkoopt Carnivoer2go in Oostenrijk aan onze gasten. Bij de stand van Carnivoer kun je langs gaan om vragen te stellen over hondenvoeding en om kennis te maken met CarniVoer2go. Rauw voer voor mee op reis! Vooral ook handig voor de dagen dat gasten in een berg hut verblijven of die zelfstandig op pad gaan tijdens de DogTracking zelfstandige weken.
www.carnivoer.nl
 
DogHappening & Friends
 

*Actieve Honden:
De webwinkel voor de actieve honden en hun baasjes staat er natuurlijk ook weer. Heb je in 2018 al een reis bij DogWalkTrail geboekt dan krijg je op de stand 10% korting  van Actieve Honden. Meld even welke reis en welke week of dag je gaat en ontvang de korting. Mocht je nog geen reis hebben geboekt maar dat wel van plan zijn ontvang je van actieve honden ook een tegoedbon maar dan voor de reizen bij DogWalkTrail.
www.actievehonden.com
 
DogHappening & Friends
 
*Bootsandwoods is dè aanbieder als het gaat om exclusieve handgemaakte laarzen.

Bij Bootsandwoods zijn er drie lijnen van laarzen, de classic serie, de outdoor serie en modische serie.

Andre en Trudy van Zoest die sommige van jullie al kennen van DogWalkTrail zijn vorig jaar gestart met deze geweldig mooie boots.

https://www.bootsandwoods.nl
 
DogHappening & Friends
 
*EQdog
Naast de stand van actieve honden zal er een stand zijn met allemaal EQDOG producten.
EQDOG is de producent van outdoor materialen voor de hond. Naast het ProHarness, ook in gebruik bij DogWalkTrail, zijn er samples van alle andere producten uit het EQDOG gamma; zwemvesten, rugzakken, hardlooplijnen, etc. Tevens verloot DogWalkTrail een tuig van EQDOG.
www.Nohoagency.nl
 
DogHappening & Friends
 
Belangrijk:

-Je kunt op de doghappening geen eigen lunch meebrengen maar in de kantine van DogCenter kun je heerlijke broodjes, drankjes en snacks halen. www.dogcenter.nl

-Je mag met honden naar binnen en de activiteiten mee doen. Let wel op je eigen hond. Kan je hond wel goed tegen prikkels? Laat anders de hond lekker thuis of in de auto nadat je lekker heb gewandeld in de omgeving. Misschien een leuke foto van Ron Baltus en daarna weer lekker in de auto. Er is direct bij DogCenter genoeg parkeer ruimte. Natuurlijk mogen de honden die er plezier in hebben met alle leuke workshops meedoen en samen met zijn baasjes luisteren naar de boeiende lezingen.

Foto’s van de happening: http://myalbum.com/album/1l6uHdmkW1Iv
 
DogHappening & Friends
 
www.dogwalktrail.nl

facebook: DogWalkTrail & Friends happening
Terug naar boven