• Lekker met je hond op stap in eigen land

DogWalkTrail Team Nederland

 
Het DogWalkTrail Team
 
Bianca van Leeuwen heeft DogWalkTrail actieve hondenvakanties opgericht
in 2000. Het avontuur begon in België en heeft zich ondertussen uitgebreid naar Nederland en Oostenrijk. Bianca en haar man François, woonachtig in Oostenrijk, zijn de motor achter DogWalkTrail. (meer over Bianca en Francois is te vinden op dogwalktrailaustria.com)

Inmiddels worden er vakanties georganiseerd in de Belgische Ardennen, Nederland en in Oostenrijk. DogWalkTrail organiseert kano weekenden, fundagen en thema wandelingen met honden door het gehele land. Bianca is nog regelmatig te vinden bij de programma’s in Nederland en België, maar gelukkig kan ze nu met een gerust hart het stokje ook overgeven.

Bianca en Francois hebben een geweldig leuk team met heel veel kennis. Marijke en Geerd de Rooij gaan dit team aansturen.

In Nederland bieden we verschillende kanodagen aan die worden uitgevoerd door ervaren en gediplomeerde buitensport instructeurs die ook een gedegen kennis van hondengedrag hebben. Dit om te zorgen dat iedereen die, met zijn hond, een dag of een weekend bij ons boekt in veilige handen is.

Marijke en Geerd de Rooij zijn al enige jaren gasten bij DogWalkTrail. en Sinds 2016 draaien ze mee en nemen vanaf 2018 DogwalkTrail in Nederland over. Zij zullen, samen met het team, gaan zorgen dat er weer meer weekenden en fundagen in Nederland komen. Marijke de Rooij, geboren in 1967, is gedragstherapeut voor honden en ze heeft een eigen hondenschool, dogs4fun.nl. Op dit moment is zij onder andere actief binnen een grote hondenschool in Valkenswaard als kwaliteitsbewaker en instructeur. Samen met Geerd leidt zij ook instructeurs op en bieden ze regelmatig bijscholing aan. Bij de vereniging voor instructeurs in opvoeding en opleiding kortweg O&O, (hondenopvoeding.nl) heeft Marijke sinds mei 2015 de rol van secretaris op zich genomen. Geerd, geboren in 1967, is mensencoach en hondencoach. Bij Geerd draait alles om verbinding. Verbinding tussen mensen en organisaties, mensen en een afdeling, mensen en een vereniging, mensen met elkaar, mensen met hun innerlijke zelf en.... mensen met honden. Middels Kynnect.nl heeft hij een manier gevonden om twee passies te verbinden, mensen en honden. Wij denken dat deze samenwerking een super aanvulling is op DogWalkTrail en samen met het team kunnen zij zeker wat moois gaan neerzetten.
 
Het DogWalkTrail Team
 
We stellen de rest van het team wat in NL te vinden is even voor:

Sanne Willemse, geboren in 1986, is een oud collega van Bianca uit de buitensport. Jaren lang was Sanne ons het aanspreek punt bij het Kayak centrum en begeleide ze samen met DWT onze dog adventure weekenden. Sanne heeft de sportopleiding gedaan en heeft gewerkt voor de wildwaterschool en als rafting- en kano-instructeur in Frankrijk. Inmiddels heeft Sanne een eigen buitensport bedrijf en werkt ze voor DogWalkTrail in Nederland en in de Ardennen. Samen met haar Australian Shepherd Kaya komen jullie haar regelmatig tegen bij DogWalkTrail.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Mariëlle van der Meer, geboren in 1971, is jarenlang werkzaam geweest in de buitensport. Naast het begeleiden van de activiteiten heeft ze zich ook bezig gehouden met de logistiek en planning. Op dit moment probeert ze als leerkracht in het basisonderwijs aan het werk te komen. Samen met haar gezin heeft ze 2 Weimaraners, Storm en Jara en sinds begin dit jaar is Binkie, een cockertje, het speelkameraatje van haar zoon. Mariëlle zal in Giethoorn de Little Dutch Venice dagen begeleiden en verder is zij te vinden op de kanodagen, maar natuurlijk is zij ook weer regelmatig onze gids in de Ardennen.
 
Het DogWalkTrail Team
 
André van Zoest, geboren in 1965, werkt naast zijn eigen bedrijf Boots & Woods alweer meer dan 12 jaar bij DogWalkTrail. Samen met zijn vrouw Trudy en dochter Lisa organiseert hij ook voor DWT de snert wandeling in Schoorl. Helaas hebben ze inmiddels nog maar 1 Heidewachtel, genaamd Boris. André is regelmatig als instructeur te vinden in de Ardennen en in Nederland maar ook op verschillende beurzen in Nederland zullen jullie hem tegenkomen.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Marcella Smolders van het mooie bouwjaar 1978 is dierenartsassistente bij een dierenspoedkliniek en ze is gedragsdeskundige voor honden. Vroeger hielp zij ook nog een vriendin in een hondenkapsalon. Al meer dan 14 jaar is Marcella werkzaam bij DogWalktrail. Kortom ze is een hondenduizendpoot! eenneusvoorhondenzaken.nl.
Helaas is haar maatje Tooske, een Briard, in 2013 overleden. Ze leerde toen ook haar vriend Alain kennen en hij heeft ook in een Briard. Inmiddels wonen ze alweer wat jaartjes samen en dus is er weer een gezellige, maar alweer een hele oude Briard in hun roedel. Af en toe zal Marcella meedraaien in de Ardennen en in Oostenrijk. Daarnaast zal zij samen met Alain de funwandelingen in omgeving Tilburg begeleiden. Jullie zullen haar ook zeker tegenkomen op sommige DWT events en beurzen. Marcella doet ook mee aan de theorie avond van onze cursus lerenwandelenmetjehondindebergen.com in Zaltbommel.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Veronique van Delen is al jaren een vriendin van Bianca en Francois. Veronique woont samen met haar partner Ronald in Aarle-Rixtel. Samen zijn zij in het bezit van 4 Alaskan Malamutes. Hun eerste Malamute was een pittige hond en van hem heeft ze veel geleerd oer de omgang tussen mens en hond. Toen hij 3 jaar oud was kwam er een teefje bij en de plannen ontstonden om eens een nestje te gaan fokken. Inmiddels zijn zij al een aantal nesten verder en kwam uit het tweede nest van hun teefje onze eigen Malamute Utah. Zowel uit eigen interesse maar ook om goede eigenaren voor haar pups te kunnen vinden en deze van goede begeleiding en adviezen te kunnen voorzien, verdiepte zij zich steeds meer in de Malamute natuurlijk maar ook hondengedragingen in het algemeen. Ze startte de 4 jarige opleiding op hbo-niveau in gedragstherapie voor honden bij Van Hall/Dogvision (dogvision.nl), ze gaf les en liep stage bij hondenscholen en gedragstherapeuten. In 2006 startte zij samen met collega Mirelle hun eigen hondenschool, hethondengedrag.nl. Inmiddels is zij gediplomeerd kynologisch gedragstherapeute en gediplomeerd instructeur. Om hun kennis up to date te houden, gaan Veronique,  Bianca en Marcella regelmatig naar seminars en workshops.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Veronique doet al vele jaren allerlei buitensporten met haar honden en is dan ook vanaf het allereerste begin bij iedere try-out geweest wat betreft het kanovaren, oriëntatie wandelingen en step ervaringen. Samen met het dreamteam met o.a. het dogwalktrail team, Veronique van Delen, Ron Baltus, Judith Lissenberg en Walter Stehmann hebben we al behoorlijk wat avonturen beleefd waardoor we voor DogWalkTrail een goed programma in elkaar konden zetten. Inmiddels stellen we met zijn allen ieder jaar weer een leuk weekend of week samen en zijn we met elkaar een geweldig leuk team. Het team wordt op sommige weekenden weer aangevuld door nog meer DWT Friends. Veronique zal samen met Geerd en Marijke ook de kanodagen in Valkenswaard gaan begeleiden en zal zij samen met Eline Teygeler de theorie van onze cursus lerenwandelenmetjehondindebergen.com begeleiden en zij zal een deel van de praktijk over nemen.
 
Het DogWalkTrail Team  Het DogWalkTrail Team
 
Anna Meek, geboren in 1984, hebben we leren kennen op beurzen en evenementen als assistente van onze vriendin Judith Lissenberg. Anna is een echte buitensportster en heeft als skilerares een tijdje in de sneeuw gezeten. Inmiddels is haar passie een combinatie van outdoor en honden. Ze is kynologisch instructeur, instructeur fit met hond en zij is, net als Veronique, afgestudeerd bij DogVision. Anna heeft een Australian Shepherd genaamd Moos en is inmiddels moeder geworden van dochtertje Sela. Anna zal voornamelijk te vinden zijn in Nederland en zal onze Waddeneiland-weekend begeleiden en
de Beatrix-wandeling in Lage Vuursche.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Laura van Zonneveld, geboren in 1988, heeft ethologie en dier biologie gestudeerd, ze heeft “The International School for Canine Psychology & Behaviour” gevolgt en is ook afgestudeerd bij Dogvision. Ze is paraveterinair en dierenverzorgster, ze is kynologisch instructeur bij de LOI en werkt voor de Dutch Zoo Federation. Laura heeft stage gelopen in Zweden en heeft daardoor veel geproefd van het outdoor leven. Vorig jaar heeft Laura bij ons stage gelopen en is zij bijna klaar om volledig bij ons aan de slag te gaan.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Yvette Keij, geboren in 1979 en Jeroen Mulder, geboren in 1976 zal je tegenkomen op onze Utah waterspektakels in Loosdrecht en op events en beurzen. Jeroen en Yvette wonen op een woonboot in Loosdrecht en zijn enorme waterratten. Yvette en Jeroen zijn ieder vrij uurtje te vinden op het water of op een hondenveld. Jeroen geeft af en toe les op de hondenschool en Yvette is actief in de sport met haar golden Rowan. Sita, een Labrador mix en Taro, een Friese Stabij, mogen ook regelmatig mee op de sup, in de kano of op een vakantie bij ons in Oostenrijk. Rowan is bij uitstek toch wel een van onze meest sportieve outdoor berghond die we ooit hebben ontmoet. Ook de honden van Yvette en Jeroen zullen jullie regelmatig tegenkomen tijdens onze waterspektakels. En ziet u een zwarte lab, F stabij en een golden op een sup dan kun je er zeker van zijn dat dit het roedeltje van Yvette en Jeroen is.
 
Het DogWalkTrail Team Het DogWalkTrail Team
 
Aukje van Willigen, geboren in 1978, is in september 2016 begonnen met haar stage bij DogWalkTrail. Samen met haar hondje Nino zal zij in de loop van het seizoen 2018 zelfstandig op pad kan gaan.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Anton Janssen, geboren in 1971 heeft inmiddels een seizoen meegedraaid. In mei start hij met de opleiding en gaat hij een seizoen als stagiaire meedraaien. Het enthousiasme en de wil is er al dus we gaan er tegen aan en hopen nog lang te mogen genieten van Anton zijn enthousiasme.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Vrijwilligers in het team:
En, niet minder belangrijk natuurlijk, hebben we ook nog onze enthousiaste vrijwilligers die in Nederland assisteren op beurzen, wandeldagen en weekenden. Trudy is de vrouw van Andre en Lisa is de dochter van Andre. Ze helpen regelmatig mee op de grote weekenden in de Ardennen, de beurzen en zorgen goed voor de innerlijke mens tijdens snert wandelingen en andere evenementen van  DogWalkTrail.

Suzanne de Lange al meer dan 14 jaar DogWalkTrail gast, zullen jullie ook op sommige events weer tegen het lijf lopen.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Stephanie Moumou werkt ook al enige jaren als vrijwilliger bij DogWalkTrail. Als trouwe fan van DWT is ze inmiddels vaak te zien op onze evenementen en beurzen en springt ze bij waar nodig. De dagen in NL zijn voor haar een aangename afwisseling van haar werk als kleuterleidster. Soms zal 1 van haar 3 ijslandertjes ook mee komen op een activiteit.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Ron Baltus kan in dit verhaal ook niet missen. Zowel in Nl, Oostenrijk en ook in de Ardennen is Ron tegenwoordig veel aanwezig om foto’s te maken of fotocursussen te geven. Meer over Ron is te vinden onder ronbaltus.nl
 
Het DogWalkTrail Team
 
Naast dit NL-team komen jullie natuurlijk ook mensen tegen op beurzen en events die werkzaam zijn Oostenrijk en België. Manou, Heidi, Ilse en Finny zullen ook regelmatig op beurzen en events aanwezig zijn. Zij wonen allemaal in België dus hun zie je natuurlijk regelmatig in de Ardennen. (meer over het team België kunt u vinden op Dogwalktrail.be) Daarnaast hebben we natuurlijk ook nog een vast team in Oostenrijk. Eva, Annuska, Alexandra en Irma zijn in Oostenrijk woon en werkzaam. Tanja zal ons daar op freelance basis ook bij staan.

Ons hele team wordt regelmatig bijgeschoold in EHBO voor mens en dier, kayak en gedrag bij honden. Ook in het komende jaar zullen we zorgen dat alle nodige kennis up to date is. Onze teams worden zo samengesteld dat er op de juiste dagen instructeurs aanwezig zijn met zowel kennis van hondengedrag als de activiteiten.
 
Meer foto’s van het team in NL : https://myalbum.com/album/DXa8HoVFcNUf

Wie weet tot ziens in Nederland waar wij, Francois en Bianca zeker weer een keer op een event of dag aanwezig zullen zijn.
 
Het DogWalkTrail Team
 
Het DogWalkTrail Team
Terug naar boven